Wrijf de boter met de basterdsuiker tot ze goed zijn gemengd.
Voeg hieraan het zout, de geraspte citroenschil en 15 gr water toe en zeef
er de bloem met het bakpoeder en de geraspte nootmuskaat bij.
Kneed van dit alles, al kruimelend, een gelijkmatig deeg en laat dit
afgedekt in de koelkast een nacht rusten.
Bestuif de volgende dag een speculaasplank met bloem en druk er wat van
het deeg in uit.
Snijd het overtollige deeg eraf door met een mes over het oppervlak van de
plank te gaan.
Keer de plank met een flinke klap om, zodat de speculaasjes eruit
vallen.
Ga zo verder tot het deeg op is.
Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif deze 12-15 minuten
in het midden van een matig warme oven (± 175°C).
De baktijd is afhankelijk van de dikte van de speculaasjes.
Leg ze op een tafel of aanrecht, bestrooi ze direct met poedersuiker en
laat ze afkoelen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |